Tutorials

Doordat mijn werk gebruikt kan worden in een BIM (building Information Modelling) ook wel bouw informatie model. Heeft men vaak speciale en dure software nodig om dit te kunnen controleren. Omdat een klant vaak meer weet van een project dan ik vraag ik altijd van de klant om het werk te controleren. Vaak krijg ik dan te horen dan men niet beschikt over software om dat te doen. Door gebruikt te maken van een Trimble Connect is het mogelijk om het werk te bekijken, maten te controleren en opmerkingen te maken. Deze software is gratis en en erg eenvoudig in gebruik.

Tutorial Trimble Connect

Om wat wegwijs te geraken in het programma heb ik  een aantal tutorials gemaakt waarin ik laat zien hoe Trimble Connect werkt. Zelf een account aanmaken op Trimble Connect? Dat kan op deze website.

In deze tutorial leg ik uit hoe je een account aanmaakt bij Trimble Connect. Trimble Connect is een samenwerkingsplatform waarop opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders en andere belanghebbende direct alle gegevens met elkaar kunnen delen. Doordat het programma als een online cloud dient kunnen de verschillende belanghebbende eenvoudig hun gegevens uploaden.

In deze video laat ik zien hoe u een uitnodiging van een nieuw project kunt accepteren en joinen. 

Hier leg ik uit hoe je Trimble Connect desktop download. In dit geval laat ik zien hoe het op een Windows desktop geïnstalleerd kan worden. Mijn voorkeur gaat hier ook naar uit.

In de volgende twee tutorials laat ik zien hoe een tekening kan worden opgemeten. Dit wordt wederom gedaan in Trimble Connect